Alle profielen – alle niveaus

Behoort tot Leerlab Noord-West Veluwe

Vier scholen in de regio Harderwijk zijn een regionale samenwerking met elkaar aangegaan met als doel om expertise uit te wisselen en het onderwijs op elkaar afstemmen, zodat leerlingen en studenten de mogelijkheden en kansen hebben om hun talenten te ontdekken binnen de regio. Er zijn vanuit alle scholen verbinders aangewezen voor deze samenwerking. In de Actieagenda zijn 8 actielijnen beschreven. Gedurende de looptijd van dit leerlab wordt gewerkt aan de eerste 4 actielijnen:
Actielijn 1. Team verbinders
Actielijn 2. Kennismakingsactiviteiten
Actielijn 3. Leer en -ontwikkeltraject bestaande samenwerkingen
Actielijn 4. Interscolaire vakgroepen

Over ons
Arbeidsmarktregio
Stedendriehoek en Noordwest Veluwe
Profiel
Alle profielen
Niveau
Alle niveaus
Startjaar
2022
Soort route
Leerlabs

Alle profielen – alle niveaus

Meer informatie
  • Vmbo-instellingen

  • RSG Slingerbos - Levant
  • Groevenbeek
  • Morgen College
  • MBO-instellingen

  • Landstede Harderwijk
Contactpersoon
Naam contactpersoon
Natascha Verhagen
Functie contactpersoon
Verbinder namens RSG Slingerbos - Levant
Organisatie contactpersoon
RSG Slingerbos - Levant
E-mailadres contactpersoon
Telefoonnummer

Inzetten op samenwerking als stevige basis voor concrete projecten

In de regio Noord-West Veluwe hebben maar liefst vier scholen – drie vo-scholen en één mbo-instelling – de handen ineengeslagen om te komen tot een duurzaam, regionaal netwerk. Vanuit de overtuiging dat alles begint met elkaar kennen en bouwen aan een stevig samenwerkingsfundament en dat van daaruit de kansen en concrete projecten ontstaan. Een ambitieuze actieagenda met zeven actielijnen fungeert als koersdocument bij deze ontwikkeling. Vijf projectleiders (‘verbinders’) zijn verantwoordelijk voor het verbinden van hun scholen en het aanjagen en monitoren van de acties.

Samenwerken in de regio

“Alleen ga je sneller, maar samen kom je verder.” 

Droom jij ook van een regionale samenwerking tussen het vo, het mbo en het bedrijfsleven? Een duurzame samenwerking die onze leerlingen en studenten mogelijkheden en kansen biedt om hun talenten te ontdekken en een toekomstbeeld te ontwikkelen? 

Mooi! Dit is precies waar wij de komende jaren met een team van vijf verbinders vanuit RSG, Landstede, Morgen College en Groevenbeek aan gaan werken. Dit kunnen wij niet alleen, hier hebben wij jou bij nodig. 

Lees meer over de samenwerking tot nu toe:

 

Alleen ga je sneller, maar samen kom je verder

In de regio Harderwijk werkt een hecht team van vijf ‘Verbinders’ aan het bevorderen van de samenwerking tussen hun scholen. Doel: expertise uitwisselen en het onderwijs op elkaar afstemmen, zodat leerlingen en studenten de mogelijkheden en kansen hebben om hun talenten te ontdekken binnen de regio. Het team maakt het afgelopen jaar een vliegende start. Wat is het geheim van een goede samenwerking en hebben de Verbinders tips voor andere scholen die een regionale samenwerking op willen zetten?