Digitaal magazine met opbrengsten leerlabs

Dit digitale magazine over leerroutes vmbo-mbo staat boordevol uitleg en praktijkvoorbeelden. We hopen dat de praktijkvoorbeelden en het rode-draad-artikel in dit magazine u inspireren om een vervolg te geven aan de samenwerking in uw regio.

Samen bouwen aan de aansluiting VMBO-MBO

Twaalf leerlabs zijn aan de slag gegaan met de samenwerking tussen vmbo en mbo en het verbeteren van de aansluiting tussen beide onderwijssoorten. Het doel was om een soepele of zelfs naadloze overgang naar vervolgonderwijs in te richten. Deze twaalf leerlabs zijn ieder op hun eigen manier aan de slag gegaan met de samenwerking tussen vo en mbo en het verbeteren van de aansluiting tussen beide soorten onderwijs. Er is veel werk verzet, er waren hoogtepunten en er waren hobbels die genomen moesten worden. De opbrengsten zijn gebundeld in een digizine. In tien interviewartikelen met in totaal twaalf leerlabs zijn veel leerlessen en inzichten opgetekend. In een rode‑draad‑artikel zijn de praktijkervaringen samengevat en vertaald naar enkele inzichtelijke modellen en conceptuele kapstokken.

 Bekijk het magazineSamen op weg naar een naadloze aansluiting VMBO-MBO

In 2021 verscheen het digizine ‘Samen op weg’ naar een naadloze aansluiting VMBO-MBO. Dit digizine staat boordevol interviews, voorbeelden, inspiratie en bruikbare modellen. Zes leerlabs van het eerste uur komen aan het woord en delen 5 tips voor een vliegende start. Wilt u het digizine, en artikelen die daarna nog verschenen, nog eens nalezen?