09 maart 2021

Groene lyceum: Doorlopende leerroute vmbo – mbo – hbo

Van vmbo-TL, naar mbo en hbo

Tijdens het webinar ‘Bouwen aan sterk beroepsonderwijs’ van 8 maart stond de praktijk centraal. Cock Wielaard, beleidsmedewerker onderwijs van Lentiz onderwijsgroep vertelde hoe op twee locaties van Lentiz in totaal ongeveer 100 leerlingen een speciaal traject volgen van vmbo-TL, naar mbo en hbo. Bij de start van dit traject weten leerlingen al dat ze een hbo-opleiding willen gaan volgen en 90% van de leerlingen slaagt daar ook in, heeft 9 jaar ervaring uitgewezen. Het vmbo- én mbo-diploma behalen de leerlingen in 6 jaar, waarbij leerjaar 3 van het vmbo al vmbo-vakken worden afgesloten en leerjaar 4 en het eerste leerjaar van het mbo ineen geschoven worden.

Tijdens de opleiding volgen de vmbo-leerlingen het programma Onderzoeken en Ondernemen (als extra vak); een praktijkgericht programma dat leerlingen helpt te ontdekken waar hun passie ligt. Tijdens het webinar komen onderwerpen aan de orde als teambevoegdheid, overstapoptie, samenwerking. Onderwerpen waarover bouwstenen op de website te vinden zijn en waarvan Cock vertelt hoe die bij hen zijn ingericht.

Webinars Bouwen aan Sterk beroepsonderwijs

Het volgende webinar is 12 april om 15.30 uur. Dan komen in elk geval de overstapoptie en medezeggenschap aan de orde. U kunt zich al inschrijven en uw vragen aan ons meegeven.

Aanmelden