12 mei 2021

Terugblik webinar: samenwerking onderwijs – bedrijfsleven

Marieke en Desiree in onderwijsland

Met een animatie over Marieke en Desiree in onderwijsland startte het webinar Sterk beroepsonderwijs van 10 mei. Marieke is Marieke van den Berg, directeur van het Omnia College en de Merewade Praktijkschool en Desiree Kon-Kruisinga, locatiedirecteur van het Da Vinci College en van de stichting School & Bedrijf, beide in Gorinchem. Beide dames hebben elkaar gevonden en werken aan doorlopende leerlijnen vmbo – mbo, leerlingen vmbo volgen les op het mbo, maar als dat zo uitkomt, bv. omdat er een goed praktijklokaal beschikbaar is, volgen mbo-studenten onderwijs op het mbo. Daarnaast wordt er nauw samengewerkt met het bedrijfsleven in de regio om leerlingen zo optimaal voor te bereiden op een baan en een gouden toekomst.

Twee tips voor scholen die willen starten met doorlopende leerlijnen of samenwerking met het bedrijfsleven:

  • ga naar buiten en ga in gesprek met elkaar.
  • werk niet eerst alles tot in de puntjes uit, maar begin gewoon.

De dames zijn er het voorbeeld van dat deze aanpak werkt en past bij beroepsonderwijs.

Webinars Bouwen aan Sterk beroepsonderwijs

Het volgende webinar is 7 juni 2021 om 15.30 uur. Afgelopen schooljaar is in een viertal webinars de wet doorlopende leerroutes toegelicht en is uitgelegd wat deze wet mogelijk maakt. Veel vragen zijn aan de orde gweest, maar er zijn zeker ook vragen blijven liggen of antwoorden niet helemaal duidelijk. Tijdens het laatste webinar Sterk beroepsonderwijs van dit schooljaar, op 7 juni, vatten we de mogelijkheden die de wet biedt nog een keer samen én geven we antwoord op vragen die bij u nog zijn blijven liggen.
Heeft u een vraag: vermeld die dan bij uw inschrijving voor dit webinar, stuur een mail naar info@sterkberoepsonderwijs.nl óf stel hem tijdens het webinar.

Aanmelden webinar