Samenwerken met bedrijven en organisaties: Hoe pak je dat aan?

Technologie & toepassing Technologie & toepassing
Doorlopende leerlijnen Doorlopende leerlijnen
Artikel Artikel

Scholengemeenschap ’t Rijks geeft tips

Bij het vak Technologie en Toepassing (T&T) voeren GL en TL-leerlingen opdrachten uit van echte opdrachtgevers. Dat klinkt prachtig, maar waar haal je die opdrachten vandaan? Hoe leg je contacten met bedrijven en organisaties? En zitten die er eigenlijk wel op te wachten, om leerlingen over de vloer te hebben?

Scholengemeenschap ’t Rijks in Bergen op Zoom is een van de pilotscholen T&T en heeft hier al een aantal jaren ervaring mee. Coördinator Peter Vroon en docent maatschappijleer Rob Aarts delen hun tips en innovatieadviseur Matthieu Arendse van zorginstelling tanteLouise legt uit waarom hij de leerlingen van ’t Rijks graag over de vloer heeft.

  • Contactpersonen

    • Frank Hagenaars (T&T coördinator)
    • Peter Vroon (T&T coördinator)
    • Rob Aarts (Docent maatschappijleer)
    • Matthieu Arendse (Innovatieadviseur tanteLouise)

Lego Challenge

Verslag van ZuidWest TV over de Lego Challenge waaraan leerlingen van ’t Rijks meededen.

’t Rijks in Bergen op Zoom organiseert teamscholing T&T

Het nieuwe schoolexamenvak Technologie en Toepassing (T&T) voor GL en TL laat leerlingen kennismaken met sectoren waarin technologie een rol speelt. Voor de docent betekent dat een andere manier van werken. Het T&T team van pilotschool ’t Rijks in Bergen op Zoom organiseert daarom een scholingsdag voor collega’s en belangstellende docenten van andere scholen.