E&O BB/KB-MBO 2-3-4

Behoort tot Leerlab Stadskanaal

Binnen Stadskanaal werken verschillende werkgroepen aan de uitwerking van in totaal 10 leerroutes en een aantal geïntegreerde leerroutes. De leerroutes zijn vooral nog gemaakt voor uitzonderingen/maatwerk, waardoor leerlingen redelijk individueel leren en de werkdruk en ontwikkeldruk voor docenten hoog is. In dit leerlab wordt onderzocht of een modulair curriculum voor de doorlopende economische leerroutes een basis kan zijn voor het ontwerpen van leerroutes, zodat leerlingen in (flexibel) groepsverband (van en met elkaar) kunnen leren.

Over ons
Arbeidsmarktregio
Groningen
Profiel
Economie en Ondernemen (E&O)
Niveau
BB - MBO 2
KB - MBO 2
KB - MBO 3
KB - MBO 4
Startjaar
2022
Soort route
Leerlabs

E&O BB/KB-MBO 2-3-4

Meer informatie
Contactpersoon
Naam contactpersoon
Marcel Leegte
Functie contactpersoon
Vestigingsdirecteur Ubbo Emmius Sportparklaan vmbo
Organisatie contactpersoon
Ubbo Emmius Stadskanaal
E-mailadres contactpersoon
Telefoonnummer
-
Website
-

Samenwerking tussen vmbo en mbo op één locatie

Op het Zuid-Hollandse eiland Goeree-Overflakkee is Leerlab Middelharnis net van start gegaan. In het hoge Noorden is er eveneens sprake van twee scholen op één locatie en is Leerlab Stadskanaal al wat langer actief. Ciska Plas (onderwijskundig adviseur en docent bij Stadskanaal Noorderpoort), Annette Kornelius (leerjaarcoördinator en docent bij Ubbo Emmius), Heleen Vlietland (vmbo-docent bij CSG Prins Maurits Middelharnis) en Edith van den Heuvel (mbodocent bij Albeda Collega Middelharnis) gingen met elkaar in gesprek.

Opbrengst: Werkdocument en formats Leerlab Stadskanaal

Het doel van het project is een Doorlopende leerroute op locatie Sportparklaan, van VMBO Service, Business & Media (SBM) leerjaar 3 bb en kb naar MBO N2, N3 en N4 Economie en Ondernemen.

Het te bereiken doel is om het bestaande curriculum (VMBO SBM leerjaar 3 bb en kb cohort 2021-2023 en MBO leerjaar 1 N2/3/4 cohort 2021-2023), modulair te maken.

Format doorlopende leerroute EOVerkoper

 

Format doorlopende leerroute EOServicemedewerker

Format doorlopende leerroute DPVerkoper

Format doorlopende leerroute DPServicemedewerker