Meerdere profielen – alle niveaus

Behoort tot Leerlab Middelharnis

In de gemeente Goeree-Overflakkee is de Beroepscampus gevestigd waar voortgezet onderwijs, het mbo, het regionale bedrijfsleven, maatschappelijke organisaties en de gemeente zorgen voor beroepsgericht onderwijs voor de grote regio. In dit leerlab verkennen CSG Prins Maurits en Albeda de mogelijkheden van twee doorlopende leerroutes vmbo-mbo, waarin met name op de praktijkonderdelen een versnelling is bewerkstelligd:

  1. Vmbo kb Z&W – mbo niv. 3 Verzorgende
  2. Vmbo kb E&O – mbo niv. 3 Officemanagement / mbo niv. 4 Accountmanager
Over ons
Arbeidsmarktregio
Rijnmond
Profiel
Economie en Ondernemen (E&O) Zorg en Welzijn (Z&W)
Niveau
Alle niveaus
Startjaar
2022
Soort route
Leerlabs

Meerdere profielen – alle niveaus

Meer informatie
  • Betrokken mbo-instellingen

  • Albeda
Contactpersoon
Naam contactpersoon
Heleen Vlietland
Functie contactpersoon
Coördinator relatiebeheer en onderwijs
Organisatie contactpersoon
CSG Prins Maurits
E-mailadres contactpersoon
Telefoonnummer
-
Website
-

Samenwerking tussen vmbo en mbo op één locatie

Op het Zuid-Hollandse eiland Goeree-Overflakkee is Leerlab Middelharnis net van start gegaan. In het hoge Noorden is er eveneens sprake van twee scholen op één locatie en is Leerlab Stadskanaal al wat langer actief. Ciska Plas (onderwijskundig adviseur en docent bij Stadskanaal Noorderpoort), Annette Kornelius (leerjaarcoördinator en docent bij Ubbo Emmius), Heleen Vlietland (vmbo-docent bij CSG Prins Maurits Middelharnis) en Edith van den Heuvel (mbodocent bij Albeda Collega Middelharnis) gingen met elkaar in gesprek.

Folder: Vloeiend van leerling naar student

De werkgroep Leerlab bestaat uit docenten van CSG Prins Maurits (vmbo) en van Albeda (mbo). Deze werkgroep heeft als opdracht om leerlingen op basis van interesse en kwaliteiten een vloeiende overgang te geven van vmbo naar mbo zonder dubbelingen en hindernissen. 

Deze folder wordt intern ingezet als andere profielen een stap willen maken in het traject om te komen tot een doorlopende leerroute, dan wel om tot meer samenwerking met het MBO te komen.