10 november 2020

(V)mbo’ers leggen een ‘eetbare binnentuin’ aan bij mbo-hotelschool

Inspirerend verhaal uit de praktijk

Een stoere praktijkopdracht waarbij je ook nog kennismaakt met een vervolgopleiding en met de sfeer op het mbo. Soms gaan die dingen prachtig samen, bijvoorbeeld bij het project ‘eetbare tuin’ van Curio. 17 vmbo-leerlingen van Curio steenspil in Halsteren legden, samen met vijf mbo-studenten van de hoveniersopleiding, een binnentuin aan bij de hotelschool Bergen op Zoom.

Mbo-studenten leverden het ontwerp voor de tuin, die vol staat met fruitbomen, bessenstruiken, kruiden en andere gewassen. De studenten van de koksopleiding vinden de verse ingrediënten straks dus op een paar passen afstand van de keukens. Voor de vmbo-leerlingen was het aanleggen van de tuin niet alleen een levensechte praktijkopdracht, maar ook een kennismaking met het mbo en met mogelijke vervolgopleidingen.

De aanleg van de tuin is nog maar het begin van de samenwerking. Het idee is dat de vmbo-leerlingen in de toekomst regelmatig een dag op de hotelschool gaan doorbrengen. In de ochtend werken ze dan in de eetbare tuin, ’s middags krijgen ze les in de keuken.

Lees meer over deze bijzondere samenwerking op de website van Curio.