13 april 2021

Up-date van de stroomdiagrammen met nieuwe cijfers

Up-date van de stroomdiagrammen met nieuwe cijfers

In de stroomdiagrammen “Bestemming na het vmbo” vindt u de leerlingstromen tussen het vmbo en het mbo. De stroomdiagrammen zijn ge-up-date met de meest recente cijfers van het schooljaar 2019-2020. Ook zijn er in de lay-out enkele wijzingen gemaakt, om de gebruiksvriendelijkheid van de diagrammen te verbeteren. De komende tijd werken we aan een verdere optimalisatie van de stroomdiagrammen.

De stroomdiagrammen geven op vmbo en mbo vestigingsniveau inzicht in de leerling/studenten stromen. Waar gaan leerlingen heen na het vmbo? Welk type vervolgonderwijs kiezen zij en welke school? Hiermee krijgt u inzicht in de vestigingen, van voortgezet onderwijs of middelbaar beroepsonderwijs, waarmee u in gesprek kunt gaan om het beroepsonderwijs in uw regio te versterken. De stroomdiagrammen bevatten bijvoorbeeld informatie over verwantschap en het niveau van doorstroom. In de nieuwe up-date zijn de meest recente cijfers van het schooljaar 2019-2020 verwerkt.

De komende tijd werken we verder aan het verbeteren van de lay-out en de gebruiksvriendelijkheid van de stroomdiagrammen en onderzoeken we welke extra functies of data kunnen worden geïntegreerd, om meer inzicht te geven aan vmbo-scholen en mbo-instellingen. Heeft u ideeën over welke functies of data uw vestiging zouden kunnen helpen? U kunt uw ideeën achterlaten op de website door een mail te sturen naar info@sterkberoepsonderwijs.nl.