10 februari 2021

’t Ravelijn in Steenbergen is een van de pilotscholen voor de nieuwe leerweg

Praktijkprogramma Technologie & Toepassing (T&T)

Hoe gaat het eigenlijk met de scholen die zijn ingeloot voor de pilots voor de nieuwe leerweg? We nemen contact op met ’t Ravelijn in Steenbergen, waar de pilot nieuwe leerweg een logische voortzetting is van het Technologieprogramma dat de school voorheen aanbood als TechMavo. Maar er zijn ook verschillen, signaleert directeur Huibert de Jonge, die in dit interview een aantal interessante discussiepunten aanzwengelt. Coördinator T&T Jolanda van Terheijden deelt tips over hoe je als school bedrijven zoekt om mee samen te werken (ze strúikelt gewoon over de mooie praktijkopdrachtenl!) en leerling Sven Luijsterburg vertelt hoe hij zijn studiekeuze wijzigde, dankzij een spannende opdracht voor een Escape Room.

Interview met directeur Huibert de Jonge

’t Ravelijn in Steenbergen is een van de pilotscholen voor de nieuwe leerweg, met het praktijkprogramma Technologie & Toepassing (T&T). Directeur Huibert de Jonge is er blij mee en signaleert daarnaast ook discussiepunten. Bijvoorbeeld over de positionering van de TL, en over hoe specialistisch het praktijkvak eigenlijk moet zijn.

Interview met kwaliteitsmanager en coördinator T&T Jolanda van Terheijden

Hoe kom je als school aan contacten bij bedrijven, voor de opdrachten van T&T? Bij veel scholen is dat een uitdaging, maar op ’t Ravelijn hoeven ze maar met hun vingers te knippen en ze staan in de rij. Hoe dóen ze dat?

Interview met leerling Sven Luijsterburg

Sven Luijsterburg hield altijd al van programmeren, maar ontdekte door T&T dat hij metaalbewerking óók leuk vindt. Dat had invloed op zijn keuze voor een vervolgstudie.