08 oktober 2019

KiesMBO.nl op verschillende onderwijsbeurzen

Oriëntatie studie- en beroepskeuze

Dit studiejaar staat de mbo-portal voor studie- en beroepskeuze KiesMBO.nl op verschillende onderwijsbeurzen. Op de stand ‘Voorspel je toekomst’ kunnen studenten op futuristische wijze de hand laten lezen, waarna een adviseur praktijkleren van SBB in gesprek gaat over de toekomst.

Op de stand van KiesMBO.nl leren aankomende mbo-studenten meer over de sectoren en maken ze kennis met erkende leerbedrijven. De adviseurs vertellen bovendien over de informatie op de mbo-portal, kansrijke opleidingen en het vinden van een stage of leerbaan.

Internationale stages en leerbanen
KiesMBO.nl staat dit jaar voor het eerst ook op de BuitenlandBeurs. Daar kunnen adviseurs helpen met het vinden van een internationale stage of leerbaan. Verder geven ze informatie over het waarderen van buitenlandse diploma’s.

Door heel Nederland
De stand ‘Voorspel je toekomst’ staat op verschillende locaties in Nederland:
BuitenlandBeurs op 22 en 23 november 2019
Studiekeuzebeurs Midden op 22 en 23 november 2019
Studiebeurs West op 6 en 7 december 2019

Voortdurend geactualiseerd
KiesMBO.nl is in opdracht van het ministerie van OCW ontwikkeld door SBB in samenwerking met de MBO Raad, de VO-raad, het georganiseerd bedrijfsleven en jongerenorganisaties. KiesMBO.nl wordt voortdurend geactualiseerd met cijfers en informatie van de scholen en SBB over beroepen, opleidingen en de arbeidsmarkt.